Tako Lako column pattern top

Lekcija 2: Pogled u budućnost

Laura: Ne mogu vjerovati da je već prošlo deset mjeseci otkad sam u Zagrebu. Vrijeme tako brzo leti. Ni u snu nisam pomišljala da će mi biti ovako dobro, da ću vas upoznati i da ću se osjećati kao svoj na svome.
Mario:  Od prvog dana smo kliknuli. Bila si spremna vježbati hrvatski kad god si mogla. Bila si otvorena za sve. Vrlo brzo si se uklopila u zagrebački život.
Davor:  Slažem se. Imao sam osjećaj da si odmah bila otvorena za različitosti, drugačije navike života, društvo… Imao sam osjećaj kao da se znamo sto godina.
Sandra:  A sjećate li se kako je Davor odmah prvi tjedan pitao Lauru broj telefona? Sva sreća da je napravio prvi korak. Meni uvijek treba vremena da se oslobodim.
Laura:  Ja baš mislim suprotno. Uvijek si bila otvorena, spremna pomoći, odvesti me gdje god je trebalo. Od prvog dana si bila prava prijateljica.
Mario:  Nedostajat ćeš nam.
Sandra:  Dosta, nećemo više o tome.
Laura:  Razmišljala sam da se vratim možda sljedeće godine, ali samo na ljeto. Ne mogu više od toga. Možda odem u Dubrovnik u ljetnu školu. Sada mi je žao što nisam više putovala po Hrvatskoj.

James:  Vi nemate pojma koliko mi je drago što sam došao ovdje. Toliko toga sam naučio i o sebi i o drugim kulturama. Mogu slobodno reći da mi je život promijenjen na bolje. Hrvatska ima tako bogatu povijest. Sve što sam čitao nije ni pola ovoga što sam iskusio. Vidio sam i doživio stvari o kojima sam prije mogao samo sanjati.
Matija:  Nemoj mi sad o tome. Rasplakat ću se.
Ines:  Sad kad razmišljam, nisam te nikada pitala zašto si odabrao baš Split?
James:  Dobro pitanje. Kad sam odlučio provesti godinu dana u Hrvatskoj, prvo sam mislio otići u Zagreb. Mislio sam, to je glavni grad, američka ambasada je u Zagrebu i možda je bolje i sigurnije biti u glavnom gradu… No, onda mi je jednom prilikom moj profesor pričao više o Splitu. On je bio ovdje poslom i rekao mi je ako imam priliku da je bolje da idem u Split. Sad mi je drago da sam ga poslušao.
Luka:  Imam ja još bolje pitanje. Zašto Hrvatska? Ja nekako mislim da će Amerikanci prije otići u Italiju, Francusku, Njemačku…
James:  Da, da. Istina. No, mi smo na fakultetu učili o povijesti Rima i Rimskog Carstva. Gledao sam slike i kad sam vidio kako Hrvatska izgleda odmah mi se svidjela. Također, ja iskreno mislim da je lakše dobiti stipendiju za Hrvatsku. Svi žele u Italiju, Njemačku, Francusku, Španjolsku…
Matija:  Pametan si ti…