Tako Lako column pattern top

Lekcija 2: Što posjetiti?

Mario: I što misliš, Laura? Kakav je Zagreb? Je li Zagreb kao i San Francisco?
Laura: Odlična tura, Mario!
Mislim da je Zagreb lijep grad! Ima predivne spomenike. Parkovi su uredni i lijepi. Kula Lotrščak je zanimljivo mjesto. Dolac je interesantan, šarolikcolorful i ima tradiciju. Jako lijepa lokacija je i Trg svetoga Marka. Ilica je zanimljiva. Ima barove, restorane, dućane. To je glavna ulica, je li tako?
Sandra: Da, tako je. Ilica je glavna ulica.
Davor: Jednog dana želim posjetiti tvoj grad. Mislim da je San Francisco zanimljiv grad i da ima bogatu kulturu i povijest. To je pravo multikulturalno mjesto.
Laura: Da, u pravu si. San Francisco ima bogatu povijest. Arhitektura je zanimljiva. San Francisco ima parkove, muzeje i kazališta. No, popularno odredište je i zatvor Alcatraz.
Davor: Koje su poznate četvrti?
Laura: Pa, na primjer, Castro četvrt ili Kineska četvrt. Definitivno moraš posjetiti San Francisco.
Mario: Laura, što misliš, da sljedeći vikend posjetimo Jarun i Bundek?
Laura: Dogovoreno! Jedva čekam. Ti si odličan vodičguide!
Sandra: A sad, idemo na kavu.

Ines: Onda, James, kakav je Split?
James: Mislim da je Split stvarno lijep grad i ima bogatu povijest. Ovo je pravi mediteranski grad. Palača je jako zanimljiva i katedrala je lijepa. Galerija Meštrović je zanimljiva galerija i predivna lokacija. Moje omiljeno mjesto je Peristil. To je predivan trg.
Matija: Što misliš, je li Split kao i Austin?
James: Moj grad nije star kao i Split. No, mislim da su ljudi i ovdje opušteni. Split ima more, a Austin ima jezero i rijeku.
Ines: Texas je daleko, ali jednog dana želim posjetiti Austin. Mislim da je zanimljiv grad i da ima bogatu kulturu.
James: Da, Austin je glazbeno središte. Ima dobre klubove i barove. Također, ima predivnu prirodu, zanimljive muzeje, odlične restorane i zanimljivu arhitekturu. Popularne lokacije su, na primjer, botanički vrt, glavna šoping ulica, sveučilište i knjižnica. Definitivno moraš posjetiti grad.
Ines: Jednog dana…
Luka: Što mislite, sljedeći vikend – rafting?
Matija: Dobra ideja!
James: Jedva čekam.