Tako Lako column pattern top

Lekcija 1: Ponavljanje

James:  Ines, koje su tvoje navike? Što obično radiš kad se probudiš?
Ines:  Obično se budim oko osam. Tuširam se, perem zube, idem u kuhinju i kuham tursku kavu. Ne jedem doručak. Zatim se šminkam, oblačim, češljam i onda idem na fakultet.
James:  A kad jedeš ručak?
Ines:  Oko 14:00. Kad završim s predavanjima.
James:  A što jedeš?
Ines:  Jedem brzu hranu. Hamburger, hot dog, pizzu ili topli sendvič.
James:  To jedeš za ručak? To nije zdravo.
Ines:  Znam, ali nemam vremena ići kući jer uvijek nakon fakulteta idem u knjižnicu. Volim učiti u knjižnici. Ako odem kući, neću se vratiti u grad i onda kod kuće neću ništa napraviti.
James:  A kad ideš kući?
Ines:  Oko 18:30. Roditelji vole da svi zajedno večeramo.
James:  A kad je večera?
Ines:  Mama obično spremi večeru oko 19:30.
James:  Nadam se da baremat least za večeru jedeš nešto zdravo?
Ines:  Da, da. Roditelji vode računathey take care o tome. Oni kuhaju samo zdravu hranu. Ti znaš da djed i baka imaju svježe voće i povrće u vrtu na Braču. Mama skoro svaki vikend donese nešto u Split.
James:  Da! Oni imaju tako lijep vrt. Imaju svašta nešto. Nego, reci mi kad ideš na spavanje?
Ines:  Oko jedan.

Ovo je moja prijateljica Tamara, njezin brat Marko i sestra Ivana.

Tamara voli putovati i često putuje automobilom ili vlakom. Obišla je cijelu Europu, ali još nije išla u SAD, u Australiju ili Aziju. Ne voli letjeti jer se boji aviona. Ako putuje avionom, mora uzeti tabletu za smirenje. Tamara radi u muzeju, ona je diplomirala umjetničku akademiju prošle godine. Svaki dan ide u teretanu. Utorkom i petkom ide na jogu, a vikendom obavezno trči. Ne voli timske sportove, voli plivanje i atletiku.
Marko je student i bavi se klasičnom glazbom. U slobodno vrijeme gleda filmove i čita knjige. Aktivan je i svaki dan trenira. Zanimaju ga sportovi. Svaki slobodni trenutak Marko koristi za teretanu ili neki sport. Igra košarku već 12 godina i dobar je igrač. On i prijatelji igraju košarku ponedjeljkom, srijedom i subotom. On često s prijateljima također igra i nogomet ili odbojku. Vikendom je obavezno u teretani. Nažalost, sada puno vremena provodi kod kuće jer ga boli noga.
Ivana je pustolovadventurer. Stalno nekamo ide. Voli biti u prirodi, ali boji se pauka i zmija. No, ipak vikendom planinari s prijateljima ili ide na rafting. U slobodno vrijeme gleda dokumentarne filmove o prirodi, oceanima i šumama. Zanima je geografija. Utorkom, četvrtkom i nedjeljom je u teretani. Također, kad ima vremena, trči u parku. Nažalost, ovih dana ona mora mirovati. Bole je leđa i ne može ustati iz kreveta.