Tako Lako column pattern top

Lekcija 1: Ponavljanje

Ja živim u ovoj ulici. Adresa je ulica Marka Marulića 15. Živim u ovoj niskoj, bijeloj zgradi na trećem katu. U zgradi nemamo lift, ali to nije problem….

Imam velik i udoban stan. Stan je nov jer je zgrada renovirana prošle godine u travnju. Imam dvije spavaće sobe, dnevnu sobu, balkon, kuhinju, blagovaonicu i kupaonicu. Jedna spavaća soba je moja, a ova druga spavaća soba je tvoja. Spavaće sobe su bijele boje, ali dnevna soba je žute boje.

U spavaćim sobama su veliki bračni kreveti i ormari za odjeću. U svakoj sobi se nalazi i televizor na zidu. Kada ležim na krevetu, ja uvijek volim ili čitati knjigu ili gledati dobar film… Evo, ovo je tvoja soba. Nadam se da ti se sviđa.

U tvojoj spavaćoj sobi također ima i radni stol. Ako želiš, možeš raditi domaću zadaću u spavaćoj sobi. Također, kad želiš, možeš raditi i u dnevnoj sobi. U dnevnoj sobi imamo dvije fotelje sive boje, sivi kauč, dvije lampe, veliko ogledalo, stolić za kavu, veliki televizor, police za knjige i veliki šareni tepih.

Naša kuhinja je bijele boje. U kuhinji imamo pećnicu, hladnjak, mikrovalnu, stroj za pranje posuđa, mali stol i dvije stolice. U blagovaonici se nalazi veliki stol. Kao što vidiš, na zidovima imam slike. Ja jako volim apstraktnu umjetnost. Na balkonu imamo stol i stolice, možeš biti na balkonu i piti kavu, čitati novine, odmarati…

I na kraju, ovo je naša zajednička kupaonica. Mi dijelimo sve prostorije u stanu pa tako i kupaonicu. Ovdje se nalazi umivaonik, kada, stroj za pranje rublja i ormarić za kozmetiku. Ručnici su ovdje u ovom velikom ormaru.